2016. június 2., csütörtök

Villás Béla

Villás Béla Nyíregyházán(1958) született, spirituális tanító, gyógyító és az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyházának alapítója,  lelki vezetője.
"Virányoson kezdte az életét, és mint minden gyermek, megélt hideget-meleget. Játszótere a határ volt, ismert minden ösvényt, költőhelyet, fát és virágot. A búzamezőben hanyatt fekve órákig bámulta az eget. Mikor kérte, az állatok köré gyűltek. Tizenévesen a családja a háztól elküldte, mert azt mondta nekik: “Nem kell a ti büntető Istenetek, az én Istenem a Szeretet!”
        Ezután néhány évig a világban teremtett, amihez nyúlt, arany lett belőle. Bármit, ha tökélyre vitt, az tovább már nem elégítette ki. Mikor a világ már ezer szállal kötötte, egy spirituális tanfolyam hirdetésén akadt meg a szeme, és elindult az úton, ahova mindig is vágyott. A csodát először kint kereste, járt Indiában és Kínában, elment Erdélybe, Izrael földjére, Fidzsire, Ausztráliába, Koreába és az Arab sivatagba. …és rájött a legnagyobb csodára: befelé indult, ahogy kétezer éve Mestere mondta: “Isten országa bennetek van”, s az ország közepén rátalált az Atyára. Önmagára.
Mikor kérdezed Tőle, hogy van, nem mondja, hogy jól, csak hogy “VAGYOK”. Tanít és gyógyít, a tudást és a fényt az arra vágyóval megosztja. Meghallgat, megnevettet, amit mond, az egyszerű és kerek. Ünnepelni mindig van jó oka, és bármikor leül Veled egy pohár borra. Verseiből rájöhetsz mindenre, de ha teheted, egyszer nézz a szemébe." 
forrás: Árkádia hírlevél
Villás Béla már sokadik éve aktív szereplője a magyar ezoterikus életnek; aki tehát kicsit is érdeklődik az úgynevezett határtudományok, és alternatív gyógyítás után az előbb-utóbb találkozni fog a nevével.  V. B. ugyanis olyan kitartó spirituális kereső és gondolkodó, aki hajlandó tudását, felismeréseit bizonyos keretek közt megosztani a publikummal is. Nyílt előadásai elején mindig biztatja a közönségét, hogy bátran kérdezzék bármilyen témával kapcsolatosan. Visszatérő téma nála a biblia ismeret, angyaltan, keleti gyógymódok, sámánizmus, mágia, reinkarnáció, ezoterika, időjárás-irányítás, szeretet és ragaszkodás közötti különbségek, párterápiás tanácsok, méregtelenítés, meditáció, asztrológia, elementálok, és földönkívüli élet (stb...).   

 

       Jelen ponton szeretném leszögezni, hogy ezen sorok írója nem tagja V.B. tanítványi köreinek, s az általa tovább adott gyakorlati utakba nem nyert beavatást. Így tehát egyértelműen személyes élmények helyett pusztán a fellelhető összegyűjtött videókon, előadás részleteken keresztül történik tevékenysége felvázolása.A bejegyzés igyekszik kiemelni azokat az igazságokat, kutatási területeket amelyekben a SamsaraHun is érdekelt.Emlékezni

"Nem tanítok senkit semmire, én csak emlékeztetlek arra. Érthető? Csak emlékeztetlek, nem tanítok. Ne azt akard, hogy én váltsam meg az életedet, egyik nagy tanító sem váltotta meg senkiét. Én arra tanítalak téged, hogy ébredj fel és járj. Ez a világ játszótér, neked adom. ... És az igazi hit tudáson kell, hogy alapuljon és a tudásnak meg működnie kell. Ami működött 5000 éve, ma is működnie kell. Ha nekem működik, nektek is..." /A lélek misztériuma mit ér, ha az egész világot megnyered .

Egész-ség, Gyógyítás


"- Paracelzuszról hallottál? A mostani modern orvoslás alapjainak a lerakója, kérdezd meg bármelyik orvost, ezt elfogadják, ez ellen nem tiltakoznak. Paracelzusz egy zsidó mágus volt. Tudod mit írt le? Ha bárki szét fogja szedni a testet, a lelket és a szellemet és azt külön kívánja majd gyógyítani soha nem fog sikert elérni az emberiség gyógyításában.
       ... Mikor a szellemgyógyászatot el kezdtem tanulni, azt tanította nekem az a mester, akitől tanultam, hogy a testedben lehet 20 tünet is, és az ok mindig egy (...) Érted ezt a varázslatot? Paracelzusznak ez volt a titka. Lehet 20 tünet is és ha azt az egy okot megtalálod és elvágod, elszárad az összes tünet. Ezek mit csináltak? Szét szedték a testet és egyes részeit megtömnek mérgekkel. Szervetlen mocsokkal tömnek meg, a gyógyszerek szervetlen mérgek. (..) Tüneti kezelést végeznek, nem az okot akarják megszüntetni, hát akkor éhen halnának..."1:23 /Egy vagyok éggel, földdel és minden rajta és benne létezővel

"Nézd meg az egészségügyet, miből él! Azt mondták nekem Kínában, ott nem így hívják... 
- a  ti minisztériumotokat nem egészségügynek kéne hívni, hanem betegügyinek, mert ebből él, mert beteg az egész rendszer is, képzeld el! (...)
- Ha megértenéd csak a test-rendszereidet és rájönnél, hogy ez egy másik rendszerben szervesen kapcsolódik a lélekhez és a léleknek vannak csakrái. Minden fő csakra pont keresztül megy egy endokrin mirigyen. Hét fő csakrád van, hét endokrin mirigyed, belső elválasztású mirigyed, ami pont keresztül megy rajta. És akkor rájönnél, hogy ebből a kozmikus energiából tud élő anyagot csinálni csak az endokrin mirigyed, mert a sült csirkéből nem tud élő hormonokat gyártani.
... Tovább menve egy kicsit Te nem a lélek vagy, meg nem a test. Neked van tested, mert néha fáradt, meg beteg, igen? Van lelked, mert néha boldog, mert néha boldogtalan vagy szomorú. De ez neked van. Nekem van, van lelkem; testem... figyeld a nyelvtant! De az kinek van? Rávágod, hogy nekem, és Te Ki Vagy? És itt jön az a fénycsepp az, aki itt lakozik a tobozmirigyedben, kedves testvérem az vagy Te. A lehelet, amit beletettél, emlékszel? Mikor ezt megértenéd, akkor valamire rögtön rájönnél. Az a fénycsepp az egy nagyon NAGYBÓL lett kivéve (?), igen. Képzeld el. És abból a fénycsepp abból a nagyon-nagyból ő benne is az van, ő benne, ő benne is, ő benne is. Mindenkiben az van, a gyilkosban is az van,  a rablóban is az van, a négerben, a cigányban, meg mindenkiben az van, képzeld el. És milyen érdekes lenne, ha tudnád, hogy egy helyről származol ... a soha el nem múló az egy helyről származik ... Kicsit érdekesebb lenne így a másik embert megítélni, vagy segíteni neki, mert ha rájönnél, hogy - ha neki segítek akkor magamon segítek. Ha neki ártok, akkor magamnak ártok, ha megbocsájtok akkor magamnak bocsájtok."
Halál = amnesztia

 
"A halál az egyetlen dolog, amit nem tudunk visszacsinálni(...). Ez az egyetlen amit nem tudunk. Nem egyszerűbb lenne elfogadni (...)? Nos kedves barátom, ezt csak eltudod fogadni. Nem azt akarom mondani, hogy mosolyogj rajta. De megdöbbentő, ha engem többet hallgatnál, akkor arra is megtanítanálak, hogy mosolyogj rajta. A magyar ember a halált ünnepelte, tort ültünk. A tor meg általában buli. Disznótoron voltál? Az nem egy szomorú szomorú balhé, ugye? (...) Tudjátok mi a halál? Próbáld megjegyezni és mikor közeledik feléd meglátod mennyivel könnyebb lesz. Halál egyenlő: amnesztia! Megy? Hallottál az amnesztiáról? Börtönből szabadulás...." /A halál misztériuma 2013 09 10Jézus szavai és a vallás

Villás sokat beszél a kereszténységről és a vallásokban megjelenő alapvető félrevezetésről. A Jézus élete titkok és hazugságok nélkül egy tipikus előadás, amelynek minden dpercét példaként lehet hozni:
"...ember négy evangéliumotok van. Négy számotokra hiteles tanítvány írja le, hát nem igaz, hogy ez négyféleképpen történt..." /2:21:10 Jézus élete titkok és hazugságok nélkül. Ki volt, mit hozott?

Összefoglalva

Jóval hosszabb bejegyzésben akartam már korábban feldolgozni Villást, de az valahogy sosem jött össze. Több oldalról is meg lehetne vizsgálni az előadásait, például külön az angyalmágia, reiki, vagy a magyarsággal és a sámánisztikával foglalkozóakat. Azonban úgy vélem, hogy mivel mindenki úgy is magának szelektálja ki az önmaga számára fontos részeket ezért felesleges azokat részletezni.

Tehát ki Villás Béla? Nem az, akinek sokan szeretnék képzelni: nem azaz ember aki eltakarítja más helyett a szemetet kezében a végső megoldással, de még csak nem is maga a hasított patájú.  Összességében egy olyan harsány előadó, szabadgondolkodó, aki az Igazság számos oldalával tisztában van és véleményét szívesen megosztja másokkal is. Lehet, hogy csak egy "ezoterikus kereskedő", de akárhogy is nézem  jelen pillanatban jó okot ad arra, hogy  olyan változatos témákról, mint a  szellem gyógyászat, angyaltan, vallások, magyarság egyszerre egy helyen beszélgessünk. Villás az, aki felismerte, hogy "vagy a tegnap szarában turkálsz, vagy a holnapért aggódsz" és erre fel is hívja a figyelmet.