2013. május 8., szerda

Az Enigma harmadik reinkarnációja

A hivatalosan, 2010 november tizenhatodikán startolt Enigma televíziós műsor életéről már fél éve készült itt bejegyzés. Azonban ez a mozgalmas, 13-as időszak is hozott friss híreket, az érdekességekre éhes nézőknek:
Miután 2012 10. 09.-én volt az utolsó leadott műsora a Fixtv-n Horháth Zoltánéknak, akkor 11'807 követőjük volt. Nem sokkal később a Karma nevezetű televízióra költöztek át. Nevet váltottak Enigmákra, de az alapfelállás változatlan maradt: November 29.-én felkerült az első végleges (második) adásuk az új youtube csatornájukra -> EnigmákTV.
       A Karmán már az első percekben látszódott, hogy nem ugyanazzal a technikai színvonallal készült műsorokat kapnak a nézők. Itt az értendő, hogy például a hangosítás valahol mindig alul működött, digitális háttér (blue box/green wall) nem állt rendelkezésre, ha pedig igen akkor a műsorvezető és a vendégek körött állandó aura villogott; a vágásoknál, pedig a háttér késett. Ugyancsak a háttér - vagy a kamera, vagy az  átjátszó készülékek hatására az alakok életlenekké, elmosódottakká váltak. Megemlítendő továbbá, hogy a műsorokat késve, vagy egyáltalán nem töltötték fel saját honlapjukra. Magyarán semmi nem úgy működött, mint ahogy régen.
        Ilyen színes technikai körülmények közepette eljutunk a 2013 április 18. Blue Beam adáshoz. E körül jött el az az időpont, amikor a Karma tv csöndesen katapultálta az Enigmákat. Ők tudják, hagyja rájuk az író, mert hisz mindenki a saját karmájának a... kovácsa.
Jelen pillanatban 24 videóval rendelkezik az Enigmáktv. Ezek között természetesen ott vannak a Karma tv-vel közösen is rögzített felvételek, de el kezdtek gyűlni, az abszolút saját készítésű videók. György az egyik elsőben a Holografikus univerzumról beszél. A hírek szerint, pedig már egy egészen kicsi kőhajításnyira vannak a fiúk egy saját stúdió összehozásához. Most 17 647 ember kíváncsi rájuk az ismert közösségi portál adatai szerint, s csak ezen youtube videókat átlag 19 ezren nézik meg.
       Ezt az alapszituációt, pedig megfejelve a Fix tv elhatározta, hogy folytatja az Enigmát. Megtartották a régi díszletet, a bevezető videót és bizonyos mértékű alapkoncepciót, mindezt természetesen a színvonalt és szívet jelentő műsorvezető és vendégek nélkül.  2013. április másodikán debütált az első, Horváth Zoltán nélküli beszélgetős műsoruk. Mivel, itt én nem kívánkozok a fixtv Dancsó Pétere lenni, ezért csak azt jegyzem meg, hogy nyugodtan leadhatták volna a beszélgetős műsoruk első adását, így ezzel a díszlettel április elsején is. Kár volt kivárni azt az 1 nap különbséget.


Összeesküvők, összeesküvések és tagadók


Azt már mind többen kezdik kapizsgálni, hogy azok az embercsoportok, akik a földi világ teljes uralására törnek, azok ugyanazok, akik száz, ezer és még sok ezer évvel ezelőtt is voltak. No, itt természetesen nem feltétlen a bőrszínre, beszélt nyelvekre, vagy faji hovatartozásra kell gondolni. Ahogy Farrakhan is mondja a sátán zsinagógája egészen változatos embereket vonz magához.
       Leginkább azon van a hangsúly, hogy a hasonló a hasonlót vonzza. Távol-keleti fogalmakkal azt mondhatjuk ezek azok, akik igazán megrekedtek az alsó 3 csakra örvényében. Azaz azért indítanak háborúkat, próbálják irányítani az embereket, (számukra) földi tökéletességet megvalósítani, mert ez okoz nekik örömöt. 
       Természetesen ezen hatalom és pénzelvű csoportok nem kívánják, hogy kérdéseket tegyenek fel nekik és szembesítsék őket saját bűneikkel. Ezért előszeretettel redukálják a szabad mozgásterét az embereknek és szorgalmazzák, hogy a csillagok, a belső mélyebb igazságok helyett esetleg mindannyian érjük be a tv híradókból érkező műveltséggel.
Rövidre fogva a dolgot: Zoli és Gyuri a legutóbbi adásokban a "fekete szabadkőművességet" vették górcső alá. Spontán eszmecseréjük során több ezerévnyi felhalmozott információt és ismeretet ölel fel.  Úgy néz ki, hogy az Enigma, avagy Enigmák politikai-háttérhatalmi összeesküvésekkel foglalkozó ága örök slágerré válik a műsor történelme során. 
       Természetesen senki nem gondolja, hogy a bilderberg csoport, homeland security, rotten chiled-ok, illuminátusok, és judeo-keresztények, szabadvakolók ügyeit teljesen át lehet idővel látni és egyszer elégtételt venni. Nem. De legalább ezen dolgok kimondódnak végre, valamint azért is érdemes legalább felületesen tisztában lenni velük, "mert nem árt az angyaloknak is ismerni az ördögök módszereit". 

Spiritualizmus


"Ne legyintsünk amikor azt mondjuk, hogy spirituális, ne legyintsünk amikor azt mondjuk, hogy ezotéria, mert ezt azok az emberek, akik ma a világot irányítják véresen komolyan veszik." /Horváth Zoltán
Konklúzió (?)

Számomra, ezen sorok írói számára kísérteties a hasonlóság másik kedvenc műsorommal a Bumeráng életével. Úgy néz ki az a trend, hogy a mai világban egy jó műsor, egy kifejezetten tápláló, megmozgató minőség mind hamarabb válik céltáblává.
       A jó hír, hogy a Jó "követe" mindig talpra tud állni, ha akar. Megújulásra, újra születésre mindig van lehetőség. Természetesen a rossznak is. De a jónak ugyanúgy, ha nem még könnyebben, még közvetlenebbül - lévén, hogy neki nem kell keresztül sétálnia a tisztítótűzön.
       Levonható tanulság az lehet, hogy ne álljunk meg a tanulással, gyakorlással (természetesen ez a veszély teljesen sohasem fenyegethet). Valahol azt hallottam, hogy a teljes hétmilliárd földi lakosságból már 2, azaz kettő milliárd ember számít "Keresőnek". Valamilyen formában, a saját eszközeivel már ennyi ember érdeklődik, hogy az oly sokáig csak külsőleg látott gépezet mögött milyen mozgató rugók lehetnek, és vajon mi lehet az, ami erőt ad a működéshez. Aki, pedig keres az, ha még nem is tudja, hogy mi, de már valami foglalkoztatja. Ébred. Természetesen mindenki másfajta tudást, élményeket, magasságokat és mélységeket tapasztal meg, ezért egy össznépi kereső-konferencián sajnos nem találkozhatunk mind, de arról nem árt, ha tudunk, hogy valami beindult. Ennek, pedig talán legnagyobb jelentősége az egészen egyszerű hétköznapok során van, amikor is ha kell akkor tudjunk több türelmet, megértést, esetleg szeretet is gyakorolni embertársaink felé.
       Olyan dolgok, pedig természetesen lehetnek, amiről még az Enigmák, vagy más hasonló ébredező közösségek sem tesznek említést. Az ilyeneket (gondolom ez senkinek sem meglepetés), mi magunknak kell kisakkoznunk. Jusson eszünkbe: nincs rejtett tudás, minden előkerül és megtapasztalható, amint nyitunk a magasabb, tágasabb tudatosság felé.
Az Enigma Facebook oldala mellett létrejött egy párhuzamos csatorna is, az Enigma Family, Enigma Család oldal, ami szintén érdemes lehet megtekintésre.

'Ahol az álmok véget érnek, ott kezdődik a Valóság. '