2020. július 8., szerda

Ősi rovásjelek az erdélyi aranylemezeken - Perlaki Zsuzsanna Éva könyve

Megjelent Perlaki Zsuzsanna Éva új könyve Ősi rovásjelek az erdélyi aranylemezeken címmel. A 2018-as "A Jel"-ben a szerző az alapoktól kezdve bemutatta Izsáky László nevéhez köthető 1974-ben történt csillagközi találkozót és annak következményeit. 
Az első könyvből kiderült, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie annak, aki egy több évtizedes rejtély után nyomoz. Kutatásának Erdélyben, egy komolyabb hangvételt is adott, társaival terepen igyekeztek reprodukálni az Izsáky által létrehozott jelet.
Az Ősi rovásjelekben, ezúttal az 1974 óta porondon - vagy inkább színpadi függönyök - mögött rejtőző aranylemezek üzenete kerül rivaldafénybe.
"Perlaki Zsuzsanna Éva ebben a könyvében az erdélyi aranylemezeket veszi górcső alá, melyeket 1974-ben adtak át földönkívüliek Izsáky Lászlónak és társainak. Bemutatja a lemezeken szereplő idegen írásjelek és az ősi földi ábécé hasonlóságait és különbségeit. Rámutat arra, hogy Izsáky László helytelenül fejtette meg a lemezeket, hibás ábécét állított össze, ezáltal a köztudatban elterjedt „versikék” helyett teljesen más értelmet rejthetnek a jelek. Hónapokon át elemezte az aranylemezekre rótt betűket, számtalan összehasonlító táblázatot készített, sokféleképpen próbálta dekódolni a szövegeket. Elrugaszkodott a berögzült földi szokásoktól, és univerzális gondolkodásra törekedett. Véleménye szerint a kozmikus Biblia néhány darabja kerülhetett az emberiség kezébe, amely a teremtés hajnalát meséli el.” /Részlet a könyv előszavából

Perlaki Zsuzsanna egy izgalmas időutazásra hívja az olvasót. Az eleve adott Izsáky-hagyaték elérhető része a könyv kiindulópontja, de végkövetkeztetései és az írónő által feltárt összefüggések túlmutatnak azon.
A Jel-el foglalkozó bejegyzésemben sem írtam spoilereket. Azaz a végkifejletet és végpontokat nem írtam le. Most is hasonlóképpen próbálok eljárni. Tisztában vagyok, hogy lehetetlen összefoglalni száz oldalakat egy átlag blogbejegyzésben. Ezért azt javaslom, hogy aki nem olvasta a Jelet és igazán érdeklődik az Izsáky-eset iránt, az kezdje azzal, és utána fogjon a 2020-as könyvbe. Természetesen a két könyv külön is megállja a helyét, lehet rögtön az Ősi rovásjelek az erdélyi aranylemezekkel kezdeni az olvasást.
A könyvek megrendelhetőek a meridiancsoport@gmail.com címen, további információ a Vándortűz blogon elérhető.*

Izsáky elméletei és az aranylemezek jelentősége

Azt hiszem annyit már el lehet árulni a Jelben leírtakról (hiszen a Jel alcímében is utalnak rá), hogy sikerült a Meridián-csapatnak az ufólehívás. Sőt a kísérlet olyan erőteljes volt, hogy 2016 június 7-e estélye számos váratlan természetfeletti és megmagyarázhatatlan eseményt zúdított Perlaki Zsuzsannáék nyakába. Beszámolóik tovább növelték a Kakastaréj körüli rejtélyeket. Útjaik és kutatásaik újabb érdekes kérdéseket vetettek föl az Izsáky-hagyatékkal kapcsolatban.
Ugyanakkor úgy vélem értékes információkkal is gazdagodtunk utánajárásuknak köszönhetően.
Számomra legérdekesebb dolog, amire rávilágított Izsáky, majd később Perlaki Zsuzsanna, hogy kezdeményezhető emberi-földi oldalról is kozmikus kapcsolatfelvétel. Szólhatunk távoli bolygók** értelmes lényeihez, ők pedig válaszolhatnak. Ez a kijelentés az anyagelvű emberek számára felfoghatatlan, a lelki-szellemi/misztikus tanokat ismerőknek viszont bizonyos tudatszinten tényvalóság. 

Az információ áramlás az idegenek távoztával azonban zsákutcába jutott. Az idegenek látszólag egy puzzle-t nyújtottak át 1974-ben. Ugyanis az ismert jelek egyetlen mai nyelven sem olvashatóak el. De mégis mi értelme van olyan nyelven írni egy levelet, amit a címzett képtelen elolvasni? Ez abszurd volna. Főleg esetünkben, ahol ténylegesen egy fizikailag kézzel fogható, láthatóan munkaigényes csomagot kézbesítettek. Amennyiben megtörtént az eset, és nem egy kozmikus április elsejei tréfáról van szó, abban az esetben egy igazán komoly adatmennyiség átnyújtásáról beszélhetünk. Izsáky László kéziratai szerint az idegenek 86 darab, 11x15 cm. méretű aranylemezt nyújtottak át.
Az Izsáky-hagyaték jelei rendkívül hasonlítanak más, a Földön föllelhető ősi írás jelkészletére. Izsáky legjobb tudása szerint igyekezett lefordítani a lemezek tartalmát. Azonban az eredmény sok szempontból is kérdéses. Például mit jelentsen az alábbi fordítás?
"HÁROMNAP SZÜLETÉL
KÉTNAP ÉLTÉL
EGYNAP ELVESZNÉL
DEKÉTNAP LÉTEZNÉL" /Izsáky László jegyzete

Ha már itt tartunk ajánlok egy harmadik könyvet is. Két körmendi kutató, Eőry Szabó Ferenc és Eőri Szabó Ferenc rendszerezték és 2016-ban kiadták Izsáky László bőröndben kallódó hagyatékát.

A Más lakott világok-ban megtalálhatóak az Izsáky által lemásolt aranylemezek, saját jegyzetek, gondolatok és a szimbólumok (Izsáky szerinti) értelmezése is.
A könyv megrendelhető a Körmendi Kulturális Műhely facebook oldalára küldött privát üzenetben.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az összes aranylemez másolata nem áll rendelkezésünkre. Ráadásul számos lemez csak geometrikus formákat, rajzjeleket tartalmaz. Így tehát a kutatók csak három erdélyi lemezből dolgozhatnak igazán.
Létezik egy másik lemez, ami még segítségünkre lehet, a bizonyos Onyega-tavi lelet. Izsáky állításai szerint ez a lemez a Bayan-Kara-Ula hegységből származik. Az eredeti példányt 1935-ben kínai archeológusok találták. Az ásatások dokumentációja, illetve Izsáky-n kívül más forrás amely említi az ásatást jelenleg nem ismert.
Az aranylemezek vizsgálatakor rengeteg kérdés merül föl, ha csak a jéghegy csúcsát is piszkáljuk: Izsáky elméletei helytállóak? Izsáky mi alapján fordította le a lemezeket? A fordítás helyes? Honnan került elő az Onyega-lelet? Mi ez az amma-nyelv, teljes betűkészlete hol található hitelt érdemlően? 

Milyen jelentősége van az aranylemezeknek, ősi írásoknak?
Az utókorra - avagy ufókorra? - milyen kihívások várnak?

Első kihívás az ego. Az enyém-tiéd világa. Ha nem volna ilyen számban lebutított ember, akkor az igaz kutatóknak is könnyebb dolguk lenne. Amíg a jelenkor emberisége saját magát képzeli a teremtés csúcsának, (miközben megelégszik állatias ösztöneinek kielégítésével) önmagát vágja el egy rendkívül tágas és gazdag világtól.
    Perlaki Zsuzsanna immáron második könyvében ösztökél minket olvasókat arra, hogy foglalkozzunk a kozmikus állampolgárság témakörével. Úgy vélem az emberiségben rengeteg potenciál lakozik. Sajnálatos mód azonban jellemző fajunkra a "Hej, ráérünk arra még!" Pató Pál uras halogatás. Olyan mértékű információkat söpör le az emberiség az asztalról, amiknek nem tudása végtelenül sutává teszi.
Én, mint magányos blog író arra bíztatok mindenkit, hogy meglévő hiedelmeinket gondoljuk újra. Mind kívül és belül igyekezzünk szélesebb látókőrt kialakítani! A világban dolgozó ellenerők ugyanis napi kedvtelésből is dolgoznak az elnémításunkon. Nekik jól jön, ha állandóan félre nézünk a nagy horderejű dolgokról és egymás között marakodunk.
     Úgy vélem, mint duplán értelmes lényeknek (homo sapiens sapiens), vannak kötelességeink magunk és civilizációnk felé.
Kíváncsian várom, hogy a jövőben milyen más merész kutatók fogják az írásokat, töredékeket hasonló elszántsággal feltárni és elolvasni.

https://vandortuz.blog.hu/2020/02/24/izsaky_laszlo_az_aranykoporso_titka
https://vandortuz.blog.hu/2020/06/15/osi_rovasjelek_az_erdelyi_aranylemezeken
http://gondolatokazegboltalol.blogspot.com/2016/12/izsaky-laszlo-mas-lakott-vilagok.html
http://gondolatokazegboltalol.blogspot.com/2016/12/karacsonyra-megnyiltak-az-erdelyi.html

Utólagos megjegyzés:
*Az említett könyveket olvastam és saját pénzem vettem, nem kaptam. Sem ezen, sem a blogon szereplő egyetlen más írás, könyv/film/hanganyag megemlítéséért pénzbéli juttatást nem kaptam.
**És olyan közeli, általunk számításba sem vett lényekhez is