2012. január 13., péntek

Paksi Zoltán

1965 márciusában született Paksi Zoltán fő „foglalkozási körei” szerint: író, családapa, előadó, gyógyító, asztrológus és asztrozófus. Ő az akit, ha az asztrológia szóba kerül akkor feltétlen meg kell említeni. 

Csillagok, az égre írt tudás

Saját bevallása szerint élete egyik meghatározó feladata a gyógyítás és a csillagok ősi titkainak az átadása. Több mint húsz éve foglalkozik asztrológiával, 1998 óta tanítja is a csillagok világának titkait. 2001-ben jelent meg az ősi asztrológiai bölcseletről írott könyve, az Égi utak csillagüzenetei.

 „… minden szervem óra, mely csillagokhoz igazítva jár.” /József Attila

 "A csillagfejtés és az égi bölcselet (sophia) ősi titkaiba avat be a Magyar Asztrozófia könyve. Napjaink asztrológiája az állatövi jegyeket embertípusokká egyszerűsítette, néhány bolygót kártevőnek(!) minősített, míg az égi utak és a csillagok (astro) alkotta csillagképeket már évezredek óta figyelembe sem veszi. Az élet és a Tudás az égre van írva! A távolinak látszó, valójában bennünk lévő csillagok rejtik a lényeget ...
     Az asztrozófia a csillagok fényével és az égi utak figyelembevételével készíti el a születés pillanatának képletét. Ennek vizsgálatakor kiemelt jelentőséggel bírnak a Tejút "útkereszteződései" és az úgynevezett "beavató csillagképek. A zodiákus tizenkét jele mögé pillantva - immár tényleg az égre tekintve! - csodálatos, fényes világ túrul az asztrozófus, az asztrológus és minden nyitott szívű kutató elé is."
/P.Z. Égi Utak Csillagüzenetei borító
Paksi Zoltán munkájának és foglalkozásának különlegessége, hogy a csillagok mélyebb üzeneteinek megértésre koncentrál. Az asztrológia kifejezésben: az astro előtag csillagot jelent, a logos, a teremtő igét. „Az asztrológia, a csillagok fényéből születő, s általa létrejövő teremtő erők megismeréséről, s azok alkalmazásáról kell hogy szóljon a neve alapján!” – vallja az író. "Az asztrozófia magyarul csillagbölcseletet jelent. A megértés, az őselvek külső-belső felfedezésének az útja. Az asztrozófia inkább a belső, míg az asztrológia inkább a külső megjelenése a mágikus csillagismeretnek. Természetesen a kettő együtt alkot teljességet. Az ősi bölcselet szerint a Teremtő a Földre érkezett gyermekeinek, az embernek a tudást csupa-csupa fénnyel, tehát a csillagokkal az égre írta, hogy e világban elvégezhesse a küldetését, majd visszatérhessen Őhozzá, Haza, a Fénybe. Ezt a tudást őrizte az asztrológia addig – i.e. 500 körülig –, amíg a csillagok üzenetét ki nem vették ebből a csodás tudományból”.
     Könyvei, videói mellett szemtől-szembe is lehet vele találkozni előadásain, melyek nem ritkán telt házasok és minden esetben jó hangulatban telnek. Azon előadók közzé tartozik, akik a hallgatóság minden egyes szeletével képesek egyformán fenntartani a szemkontaktust. Úgy képes formálni a szavakat, hogy valóbban megelevenedik a legrégibb mítosz is az ember szívében. Végeredményben is egyfajta könnyed meseként képes előadni az egyébként nagyon is komoly, lényegi tanításokat.
 Reflaxáció:
"A reflaxáció egy gyógyító módszer, amit Paksi Zoltán dolgozott ki 1991 tavaszán, s az erről írott könyve 1992-ben jelent meg. A betegségeknek van testi megjelenése, melyek a tünetek által tudatosodnak az emberben, ám van lelki, szellemi, és energetikai szintje is. Egyszerűbben fogalmazva a betegségeknek van látható, és láthatatlan vetülete is. A gyógymódok java része a testet kezeli például tablettákkal, gyógynövényekkel, műtéti beavatkozással, stb. A lélek, a tudat és az energetikai rendszerünk gyógyítására már kevesebb módszer áll az ember rendelkezésére. A pszichológia, a meditációk, és pl. a zeneterápia énünk "láthatatlan" részeire hatnak.
A reflaxáció segítségével egyszerre, egy időben tudunk hatni a test - lélek - szellem szent hármasára, így a módszerbe vetett hit jelentősége szinte elhanyagolhatóvá válik a beteg részéről. A reflaxációs kezeléshez tartozik egy speciális meditációs hanganyag is, melynek segítségével ellazul, sokszor álomba szenderül a beteg. Ebben az állapotban a szervezet regeneráló, öngyógyító mechanizmusai felerősödnek, így a hanganyag önállóan történő hallgatása is gyógyító hatású, bár a reflaxációs kezelést nem pótolja."

 „Tudom, hogy a Nap s a milliárdnyi csillag nemcsak kint, hanem bent is fényesen ragyog! Ennek a belső fénynek a megélése vezet a boldogsághoz, az Istenben való Teljességhez!”


Honlapja az ASZTROZOFIA.HU, és https://csillagmeditacio.hu/
Youtube: youtube.com/user/PaksiZoltan