2012. január 13., péntek

Paksi Zoltán

Ő az akit, ha az asztrológia szóba kerül akkor feltétlen meg kell említeni.
1965 márciusában született Paksi Zoltán fő „foglalkozási körei” szerint: író, családapa, előadó, gyógyító, asztrológus és asztrozófus.


Reflaxáció:
"A reflaxáció egy gyógyító módszer, amit Paksi Zoltán dolgozott ki 1991 tavaszán, s az erről írott könyve 1992-ben jelent meg. A betegségeknek van testi megjelenése, melyek a tünetek által tudatosodnak az emberben, ám van lelki, szellemi, és energetikai szintje is. Egyszerűbben fogalmazva a betegségeknek van látható, és láthatatlan vetülete is. A gyógymódok java része a testet kezeli például tablettákkal, gyógynövényekkel, műtéti beavatkozással, stb. A lélek, a tudat és az energetikai rendszerünk gyógyítására már kevesebb módszer áll az ember rendelkezésére. A pszichológia, a meditációk, és pl. a zeneterápia énünk "láthatatlan" részeire hatnak.
A reflaxáció segítségével egyszerre, egy időben tudunk hatni a test - lélek - szellem szent hármasára, így a módszerbe vetett hit jelentősége szinte elhanyagolhatóvá válik a beteg részéről. A reflaxációs kezeléshez tartozik egy speciális meditációs hanganyag is, melynek segítségével ellazul, sokszor álomba szenderül a beteg. Ebben az állapotban a szervezet regeneráló, öngyógyító mechanizmusai felerősödnek, így a hanganyag önállóan történő hallgatása is gyógyító hatású, bár a reflaxációs kezelést nem pótolja."
„Tudom, hogy a Nap s a milliárdnyi csillag nemcsak kint, hanem bent is fényesen ragyog! Ennek a belső fénynek a megélése vezet a boldogsághoz, az Istenben való Teljességhez!”
Csillagok, az égre írt tudás:
Saját bevallása szerint élete egyik meghatározó feladata a gyógyítás és a csillagok ősi titkainak az átadása. Több mint húsz éve foglalkozik asztrológiával, 1998 óta tanítja is a csillagok világának titkait. 2001-ben jelent meg az ősi asztrológiai bölcseletről írott könyve, az Égi utak csillagüzenetei.
Paksi Zoltán munkájának és foglalkozásának különlegessége, hogy a csillagok mélyebb üzeneteinek megértésre koncentrál. Az asztrológia kifejezésben: az astro előtag csillagot jelent, a logos, a teremtő igét. „Az asztrológia, a csillagok fényéből születő, s általa létrejövő teremtő erők megismeréséről, s azok alkalmazásáról kell hogy szóljon a neve alapján!” – vallja az előadó. "Az asztrozófia magyarul csillagbölcseletet jelent. A megértés, az őselvek külső-belső felfedezésének az útja. Az asztrozófia inkább a belső, míg az asztrológia inkább a külső megjelenése a mágikus csillagismeretnek. Természetesen a kettő együtt alkot teljességet. Az ősi bölcselet szerint a Teremtő a Földre érkezett gyermekeinek, az embernek a tudást csupa-csupa fénnyel, tehát a csillagokkal az égre írta, hogy e világban elvégezhesse a küldetését, majd visszatérhessen Őhozzá, Haza, a Fénybe. Ezt a tudást őrizte az asztrológia addig – i.e. 500 körülig –, amíg a csillagok üzenetét ki nem vették ebből a csodás tudományból”.
          Könyvei, videói mellett szemtől-szembe is lehet vele találkozni előadásain, melyek nem ritkán telt házasok és minden esetben jó hangulatban telnek. Azon előadók közzé tartozik, akik a hallgatóság minden egyes szeletével képesek egyformán fenntartani a szemkontaktust. Úgy képes formálni a szavakat, hogy valóbban megelevenedik a legrégibb mítosz is az ember szívében. Végeredményben is egyfajta könnyed meseként képes előadni az egyébként nagyon is komoly, lényegi tanításokat.
„… minden szervem óra, mely csillagokhoz igazítva jár.” /József Attila
Honlapja az ASZTROZOFIA.HU, ahol ingyenes hozzáférésű videókat nézhetünk meg előadásairól, televíziós szerepléseiről, egy kattintással arrébb, pedig meghallgathatjuk a Tiszta Hangok Rádióban rögzített rádiós beszélgetéseit. Ugyancsak ingyen, két változatban is letölthető egy reflaxációs kezeléshez tartozó meditációs hanganyag.
Mindemellett Youtube csatornáján "naprakész", heti frissítésű csillagüzenetekkel gazdagodhatunk. Videóiban 12-15 percben foglalja össze az aktuális bolygó és csillagüzeneteket; a hanganyag jól érthető, az égi történéseket számítógépes csillagtérkép programon követhetjük, így valóbban látjuk hogy mi-merre-miként történik fejünk felett - is.

4 megjegyzés:

Metarjuna írta...

Szia!
Én is szerettem Zolit, talán még ma is... de valami nem stimmel vele, nem tudom mi, de valami. Mintha nem maga lenne, vagy ha ilyen akkor... nos affektáló stílusa egyre kevésbé jön be, de megéri a gondolatai mélyére ásni, aztán ki-ki eldönti.
Dehát ez csak a véleményem!

Balogh Tamás írta...

Szia Metarjuna!
Köszönöm a hozzászólást és az észrevételt.
Teljesen elképzelhető, hogy igazad van, én ilyenről nem tudok nyilatkozni, lévén magáról az emberről minimális dolgokat tudok. Leginkább azon mondani valói fogtak meg, amit rajta kívül mások nem igen hangoztatnak, egy előadásán voltam pár hónapja akkor teljesen normális volt, különösebb affektálást nem figyeltem meg rajta.

Akárhogy is, de elraktározom ezt az infót, ha legközelebb majd találkozok vele neten, vagy élőben akkor megvizsgálom ebből a szempontból is :D ... hát remélem nem nő fejére a mindenkori publicitása és megfelelni vágyása..., a "hírnév" -mozogjon akármilyen kicsi, vagy nagy közegben valaki képes negatívan visszahatni a személyiségre.

Megköszönöm még egyszer, hogy írtál; ha ritkán is de frissül kis blogom, amit pont azzal a szándékkal is dobtam össze, hogy ha valamely témát leírok és valami hiányzik belőle, akkor reagálhat rá bárki itt a neten - és ugyancsak érdekes lemérni, hogy a publikumot mely dolgok érdeklik.

Metarjuna írta...

Megtiszteltetés ide írni. :)
Én köszönöm.

E következő link anyagát elolvasni, és megfigyelni milyen is ha két erős ego találkozik. :)
Tanulságos.

Metarjuna írta...

A link: :)
http://www.kozmaszilard.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=238&Itemid=2