2011. július 21., csütörtök

EsoGuru.com - Avagy az az ezotéria nagyjai élőben

Ezen blogom 99%-ban csak az általam fontosnak tartott mesterek, szerzők, technikák, esetenként filmek, zenék és "érdekes jelenségek" bemutatására szolgál - mindenféle reklámcélok nélkül. Szó volt már régebben a Tisztahangok Internetes rádióról, most egy újabb online tartalom a http://hu.esoguru.com következik.

Az "Ezo guru" :) jelenleg 6 különböző nyelven jelenik meg és már számos érdekes embert/tanítót hozott elérhető közelségbe a rájuk kiéhezett tömegekhez, a digitális technika segítségével olyanokhoz is, akik nem engedhetik meg hogy egy-egy érdekes előadás helyszínre sok 1000 kilométert utazzanak.
Természetesen ez az oldal is legtöbbször kér anyagi ellenszolgáltatást. De hát ez manapság nem különös, ami viszont már említésre méltó, hogy eddig már számos alkalommal volt ingyenes online közvetítésük. S ez szerintem nagyon becsülendő hozzáállás - noha természetesen a reklámozási megfontolások is szerepet játszhatnak az ügyben. A honlapjukról elmondható, hogy letisztult, jól kommunikálnak Facebookon és hírlevélben is, ezt jól mutatja hogy valójában egy sokadik hírlevelük késztetett nevük említésére.
          A teljesség igénye nélkül pár név, a náluk már megfordult "előadók" közül: Őszentsége a Dalai Láma, Dr. Masaru Emoto, Deva Premal és Miten páros, Don Alejandro, Aradi Lajos, Dr. Domján László. Az oldalon az Előadások pont alatt az előadásokat vissza lehet nézni, némelyiket ingyenesen.
Személy szerint nem minden meghirdetett előadás megnézésére vagyok kíváncsi, de hát épp ez benne a szép. Kiválaszthatjuk azokat az anyagokat, amik után igazán érdeklődünk. Sőt ha a mindenható kegyes hozzánk és a stream és a chat is együtt működik, akkor az előadások alatt hasonszőrű társainkkal is beszélgethetünk (természetesen lehetőségünkben áll kiválasztani az adás nyelvét, tehát nem kizáró ok, ha pl. nem beszélünk angolul de szeretnénk be ülni kedvenc külföldi szerzőnk, mesterünk, gurunk előadására. Mindezt az EsoGuru hivatalos tájékoztatója így kommentálja.:
          "Az EsoGuru.com oldal a földkerekség legismertebb ezoterikus, spirituális szellemeinek – guruinak – legfontosabb előadásait gyűjti össze és teszi közzé ÉLŐBEN az Ön számítógépén. És ez nem minden! Legyen az előadás részese, tegye fel kérdéseit az előadónak vagy ossza meg gondolatait a világ minden pontjáról bejelentkező többi látogatóval. Minden egyes élő adás során Ön hasonló érdeklődésű emberek ezreivel ismerkedhet. Így válnak az EsoGuru.com élő adásai egyedülálló közösségformáló élménnyé!"

Hipp Hipp hurrá tehát! :) Aki most hall először róla nézze meg! :)
Mivel aktualitásokban nem bővelkedik a blogom - illetve de, mindössze a megosztott tartalmak örök érvényűek... ;D - a két időben legközelebbi előadást megosztom az esetleg hozzám tévedőkkel:
- Július 31.-én 19:30 -tól Dadi Jankit hallhatjuk, láthatjuk
Link- Augusztus 23.- án 19:30-tól Sonia Choquette, a hatodik érzékről fog beszélni