2022. november 19., szombat

Vatikáni hazugságok? - A Feltámadás (Fazzini szobra)

Feltámadás alatt itt most egy nagy szobor installációt értünk. A Feltámadást (La Resurrezione) Pericle Fazzini szobra, melyet 1977 szeptember 28-án avattak fel és került végleges helyére, a 6. Pál teremben. 

Maga a terem is megér egy misét, ugyanis az belülről és kívülről is kígyó fejként jelenik meg. Ennek felismerésére nem is kell különösebb képzelőerő. 

Ahogy ahhoz sem, hogy a judeokrisztián főnökség a nyilvános meghallgatásait miért érzi kedvezőnek egy kígyó szájában tartani, illetve annak figyelő tekintetei előtt. 

Miután láttuk, hogy hol is vagyunk térjünk is vissza a bronz szoborhoz. A Feltámadás szobrot azt mondják, hogy az atomkorszak, az atomveszély, a hidegháború légköre szülte. Központi alakja Jézus, aki egy atombomba kráterből támad föl. Ez így írd és mond erős, de elfogadható. A kárhozott emberiség megváltásának, újjászületését mutatja be. Emanuel Jézust követve a pusztításból felépülünk, feltámad a lélek a Fény felé. Ha nem volt az a DE.

DE bizonyos megvilágításban ahogy az audiencia terme egy kígyó fejére hasonlít, úgy hasonlít ez Krisztus szobor is egy antikrisztusra. 

Természetesen lehet mondani, hogy ez a megvilágítás is az emberiség tudatszintje miatt van. Ami amúgy igaz is. Viszont valahogy siralmas, hogy nagyjából kettőezer év kellett ahhoz, hogy Jézust keresztek tetejéről átrakják egy bombatölcsérbe. Tiszta szellemi szinten nézve ez nem igazán előrehaladás. 

Tovább nyomozva, ha a tükrözés ősi trükkjét vetjük be láthatjuk, hogy ez a központi szoboralak hasonlít némileg az úgy nevezett sátánisták által kedvelt baphomet alakhoz. 

Tehát amikor a Vatikán azt mondja valamiről, hogy: feltámad. Avagy annak vezetőségét leültetik egy feltámadás szobor elé, illik megkérdezni néhány dolgot tőlük: - Tessék mondani, mi támad föl és miért? Maguk kinek is szurkolnak?

Persze mindez lehet, hogy csak a mi élénk, rosszindulatú, anyagias képzeletünk szüleménye. Viszont én már csak egy kávét kérek.

Írta: Balogh Tamás,  
A legnagyobb szeretettel és együttérzéssel, Karácsony előtt az Úr 2022. évében, az Enyészet havában.

Link ajánló: