2012. január 10., kedd

Aranyi László: A megoldást kereső ember

Jópárszor már eljutottam Aranyi László honlapjára, azonban időhiányában nem volt lehetőségem behatóbban olvasgatni összegyűjtött cikkeit, csak át szaladtam rajtuk. Azonban emlékezetemben elraktároztam a készítő nevét és oldalát. A minap mit ad az ég, szemem elé került egy televíziós beszélgetés vele, amit (és még pár információt) fontosnak tartok megosztani.
Aranyi László a honlap-írás mellett: angol-informatika tanár, tagja a A Csillagászok Baráti-körének, a Magyar Asztronautikai Társaságnak tagja, Magyarországi Ufókutatók Szervezetek szövetségnek titkára, New York-i tudományos Akadémia tagja, szakfordító és satöbbi... Ezt én is csak azért említettem meg, hogy érződjön hogy a tanár úr feltehetőleg széles tudásanyaggal rendelkezik, melyeket nap-nap után bővít és nem szokása a bizonyítékok nélküli levegőbe beszélés (A leírt titulusok, megnevezések a következő videóanyagra támaszkodnak).
          Ezek után következzen rögtön is főtémánk, a HOLD:
Égi kísérőnk a misztikus-spirituális irodalomban érthető mód gyakori szereplő. Manapság is - ahogy Aranyi László mondaná - számos "független kutató" vitázik a Hold valós szerepéről és annak hatásairól. A viták túlnyomórészét a 20. század katonai és űrkutatási eredményei képezik, olyan nagyobb történelmi események, melyek jobban megvizsgálva valamiért sántítanak.

Azt minden ember tudja, vagy legalábbis sejti, hogy a nagyhatalmak és az azok által irányított hivatalos űrprogramok vezetői az átlagemberek számára nem minden információt tesznek nyilvánossá. A Holddal kapcsolatban többek közt a következő tényekről olvashatunk bővebben ITT és ITT.
Az ismert listákból én leginkább a légkört, a Hold-kőzetek eltérő korát, azok üregességét és a Holdról készült képek szándékos színtelenítését ragadnám ki részletesebben:
- A Holdnak van saját légköre, melynek nagyobb mennyiségű víz és egyes !hivatalos! források szerint kisebb folyók a fenntartói, mindennek természetesen a lehetősége is hidegen hagyja a tudományos elitet.
- Mérések szerint a Naprendszer feltételezett korától sokkalta idősebb "szürke" barátunk, valamint kevésbé masszívabb mint azt régen vélték (A Hold átlagos sűrűsége 3,34 g/cm3, mialatt a Földé 5, 5.) , bizonyos NASA tudós Dr. Gordon MacDonald szerint "ez a tény megköveteli, hogy a Hold belsejét inkább üregesnek, mint homogén szférának tekintsük.”
[Ez a kijelentés persze önmagában nem helytálló, viszont mindenképp érdekes ilyen dolgokat hallani egy NASA tudós szájából.]
- Színtelenítés és klónozás alatt, pedig maga Naprendszerünk bolygóiról készült fotók szándékos hamisítása értendő. Erre három váltakozó ellenvetés szokott elhangzani:
1.: A szemlélő a kusza fotókba túl sok mindent lát bele képzeletével vagy 2.: Lencse, képfeldolgozási hiba történt, esetleg 3.: Valós tereptárgyat látunk a fotókon, ami teljesen természetesen alakult ki.
Ha pedig már belefáradt a NASA a magyarázó emailek küldésébe, akkor minden retorzió nélkül burkolózhat a hallgatás mindentől védő varázsköpenyébe.

Erich Von Däniken
jellemezte úgy egyszer a jelenséget, mint "bólogató társadalmat". Ugyanis a tömegek valóban csak egy világított pontra, egy pódiumra koncentrálnak s magukban nem gondolják át az eseményeket - tisztelet a kivételeknek.

A következő fotó jól ábrázolja a probléma mibenlétét:
Ehhez hasonló képek láthatók pl. az Index, magyar hírportál cikkében is az Opportunity Mars-járójáról. Mindez történt 2011-ben, a 21. században amikor már alapkövetelmény mindenhol, hogy óriási felbontású, színes fotókat kapunk kézhez.
          De ezzel már át is csúsztunk egy következő témára a Marsra, ami legalább olyannyira érdekfeszítő történelemmel bír, mint holdunk:

A beszélgetések előhoztak belőlem egy rég szunnyadó kérdést: - Mennyi mindent láthatnánk egy saját műholdon keresztül? Azaz mi történne, ha sikerülne egy teljesen polgári műholdat, az elérhető legjobb minőségű kamerákkal felbocsájtani Föld-körüli pályára és azt bárki, akárki kezelhetné cenzúra nélkül? Vajon látnánk -e olyan dolgokat, amik ezelőtt csak kevesek kiváltsága volt? Vessenek meg érte ha másként gondolják, de számomra ez a 21. század egyik legnagyobb égetőbb problémája.
Ugyanis igenis többnek kell lennie civilizációnkban, több potenciál szunnyad benne, jelen formájában meg van fosztva egy mélyebb, kozmikus-tudatosságtól. Ez ellen a megfosztottság, (mesterséges) butítás és leárnyékolás ellen, pedig igenis érdekünkben áll tenni, mert az egész rólunk Aranyi Lászlókról, blog írókról-olvasókról, megismételhetetlen és csodálatos emberekről szól.
          Mi, piciny emberek a teremtés fejezeteiben néha, még magunkhoz képest is furcsán viselkedünk. Létezésünk velejárója, hogy nem tudunk és látunk mindent, persze becsületünkre legyen mondva néhanapján próbálkozunk. Jane Roberts írta-mondta az "Ismeretlen" valóság könyvében a következőket ezzel kapcsolatban:
„Tudatotok csak bizonyos átfogó célok, vágyak vagy szándékok eredményeit vagy következményeit szedegeti fel és választja valósnak elfogadottnak. Ezeket egy időstruktúrán keresztül követitek. Fókuszotok más, éppolyan legitim tapasztalás számára azt engedélyezi, hogy láthatatlanná vagy nem-érzetté váljon.
Ugyanúgy, ahogy egyetlen személyes biológiai történetet fogtok fel, csak egyetlen tömeges Föld-történetet fogtok fel.”
Én ezzel be is fejezném szóáradatom, kívánok az emberiség számára több gondolkodni merő fejet és további szórakoztató rejtélyeket, melyeken merenghetünk!
Üdv. a blogger

+ Kiegészítés: A beágyazott videók a FixHD tv tulajdonát képezik. A TV oldalán megtalálhatóak az itt látható videók és azokon túl még számos ingyenes megnézhető, érdekes beszélgetések, interjúk különféle témakörökben.