2015. január 19., hétfő

Ébresztő anyagok #video ajánló

"Aki a dolgokat összefüggéseikben látja, az dialektikus, aki nem, az nem." /Platon, Állam

Mindennapi eligazodásunkhoz szükséges, hogy megfelelő ismeretanyag álljon rendelkezésünkre. Továbbá meg kell tudnunk különböztetni a jót a rossztól, külön kell választani a segítőt és a hátráltatót. Meg kell becsülni, hogy mi az ami hosszabb távon gazdagítani fog, vagy esetleg leépít. Ahogy a mondás is tartja; el választjuk az ocsút a búzától. Ez már magában komoly feladat a mai világban, ahol alapvető tényeket kell újra és újra kiásni, a rájuk rakódott hazugság és félrevezetés üledékei alól. 
Ocsú (főnév):  1. Népies: Éretlen gabonaszemek; cséplés és rostálás után visszamaradt értéktelen rész, törmelék. Az ocsút még az állatok elé lehet szórni. A tyúkok az ocsút csipegetik.  2. Átvitt értelemben: Értéktelen emberekből álló csoport; egy közösség legkevésbé értékes része.

A búza kiválasztása természetesen időigényes, az ocsú értékesítése pedig nagyon jövedelmező. Elképzelhető, hogy még a csomagolás is szép, de ha mi úgy ítéljük meg hogy nem tollas a hátunk, akkor lehetőleg ne a tyúkudvar felé vegyük az irányt. Ha pedig azt vesszük észre, hogy tyúk eszűek vesznek körbe minket és az étel is rágós, akkor játszunk el a távozás gondolatával.
     Ritkán tudatosul, hogy a fejünkben levő könyvek, elkapott szófoszlányok, megragadt érzések mennyire sok rétűek, ellentmondásosak. Az ezoterikus munka, pedig ideális esetben azt is feltételezi, hogy ezeket a meglévő ismeretanyagokat igyekszünk rendezni, segítségükkel fokozatosan tisztítva, erősítve magunkat. Ez az elmélet.
     A gyakorlat persze sokkalta árnyaltabb. Ezért kell az értelmünket, a látókörünket is fejleszteni. A Marcell Messing* bejegyzésnél ez a "téma" már felmerült.  Mint ezelőtt is az állásfoglalást s időpazarlást elkerülendő csak a videókat osztom meg, hiszen összességében úgyis mindenki magának gyűjti a búza szemeket. Annyit amennyit képes elraktározni.
Pap Gábor
előadása a biblia valódi olvasatáról,nyelvünkről, Magyarságról, szerelemről.


Szántai Lajos
tudatról, nemzettudatról, hitről, Vajkról, Koppányról.


Jásdi Kiss Imre 
"előadása bizonyítja, hogy mióta vagyunk átverve, kihasználva! Egy részlet az előadásból amit minden MAGYARNAK látnia kell!" - Ha szabad egy rossz szóviccet írnom: Imre "kissé" gyorsan beszél. Mondandójára azonban rendkívül megéri odafigyelni.


Kedves, egyáltalán nem hataloméhes emberek...
"Ebben a videóban néhány rész olyan elemeket tartalmaz, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek! Ezért a videó kizárólag 18 év felülieknek ajánlott!"
- Végül, de nem utolsó sorban, ajánlom ezt az anyagot azoknak, akik igazán készek megkérdőjelezni a "hivatalos tényállást". 
Kell hozzá gyomor az biztos... azonban még mindig jobb felületesen is tudni a fájó igazságot, mint tudatlanul tapsolni annak, akinek ostor járna.


*"Fény és sötétség harca ez, és amiben éppen most vagyunk az a váltás időszaka. Hatalmas ébresztő energiahullám érkezik, és ezzel együtt megerősödik azon erők hatalma is, akik akadályozni kívánják az ember ébredését azért, hogy hatalmukat fenntartsák. 
A mi viselkedésünk a kulcs.  Fejlődésünk legkritikusabb időszaka ezt kéri tőlünk: figyeljünk befele, elmélkedjünk, meditáljunk és cselekedjünk erőszakmentesen! Ne pazaroljuk el energiánkat külső harcokra, és ne égessük el!"
"...Legelőször nekünk kell megváltoztatnunk (tisztítanunk) a bolygót szabad akaratunkból."