2018. augusztus 12., vasárnap

A JEL - Egy sikeres ufólehívás a Kakastaréjnál

Számos oka van annak, hogy ez a blog nem foglalkozott ez idáig az UFO kutatás témakörével. Legfőképp azért, mert a Szamszára célja a kezdetektől, hogy "külső és belső világainkról hiteles szellemi üzeneteket mutasson be. Olyan írókat, médiumokat, tanítókat, kiknek szavai közelebb vihetnek minket a világmindenségben elfoglalt szerepünk megértéséhez". Az elszigetelt "UFO esetek", legyenek azok a legvalóságosabbak is általában semmilyen tanulságot, perspektívát sem képesek nyújtani az embernek. Amennyiben égi tüneményről van szó legfeljebb csak a szem számára bírnak kielégítő látvánnyal. De lássuk be ugyanerre képes egy tűzijáték is. Amennyiben egy elrablásról vagy idegen technológiákról lebben fel a fátyol előttünk még mindig csak a jéghegy csúcsát kapargatjuk és ugyanúgy fogalmunk sincs milyen mozgató rugók működnek a háttérben. Amíg nem tudunk meg magunkról és az idegenekről semmit a kutatás vagy átélés során addig csak az időnket pocsékoljuk. Egy sikeres harmadik típusú találkozásra van szükségünk. Ezért érdekes Perlaki Zsuzsanna Éva dokumentumregénye A Jel, ugyanis felkavarja a jelenlegi állóvizet a hazai UFO-kutatásban és rengeteg dologgal szembesít minket. Először is mielőtt a könyvről pár szóban beszélnénk, érdemes felidézni pontosan a témánk tárgyát. Mi is az az UFO?
UFO

"Az UFO (angol betűszó: Unidentified Flying Object, magyar jelentése: „azonosítatlan repülő tárgy”, a köznyelvben egyszerűen ufó) olyan repülő objektum, melyet nem azonosítottak. Az ufóészlelések túlnyomó többsége valamilyen csillagászati, meteorológiai, vagy a fizikában optikai jelenségre, esetleg katonai repülőeszközre vezethető vissza, néhány esetben viszont felmerül, hogy az észlelt jelenség oka nem magyarázható, ezeket próbálják tanulmányozni az ufológia területén tevékenykedő önkéntesek. A kifejezést eredetileg a katonai repülésben alkalmazták, ahol ezt minden olyan tárgyra értették, aminek még nem volt tisztázva az eredete (lehetett ellenséges repülőgép, polgári gép, meteorológiai ballon vagy bármi egyéb)."
"Később a köznyelvben ennek egy szűkebb, eltorzított értelme honosodott meg; szinte kizárólag idegen lényt vagy űrhajót („repülő csészealjat”) értenek alatta. Az ufókutatásnak van egy nagy valószínűség szerint hiedelmi, vagy félreértéseken alapuló ága, amit elsősorban amatőrök végeznek, tudományos ufókutatás azonban egyelőre nincsen, mert ahhoz kísérletileg ellenőrizhető, megismételhető feltételekre volna szükség, amit a jelenségkör magától értetődően nem tud produkálni." Forrás: wikipédia

A JEL

"Izgalmas kalandozásra invitálja az olvasót az erdélyi Gutin hegység festői szépségű ormaira, a vörösen izzó Kakastaréjra Perlaki Zsuzsanna Éva lebilincselő dokumentumregényében. A Gondolatok az égbolt alól blog szerkesztője – többéves kutatást követően – társaival együtt sikeresen rekonstruálta az Izsáky László által 1974-ben végrehajtott ufólehívást. Alattomos ármánykodásokkal, csalódásokkal és meglepetésekkel kísért útja közben valódi társakra lelt, akikkel új alapokra helyezte az ufókutatást. Rendhagyó expedíciók, különös kalandok és megmagyarázatlan események sokasága erősítette meg a végső felismerést: nem vagyunk egyedül."

"Negyvennégy évvel ezelőtt, egy idegen űrhajó utasainak köszönhetően 86 darab aranylemez került Izsáky László birtokába. Az erdélyi kutatónak a Keleti-Kárpátokban, a Gutin hegységben található Kakastaréj közelében, a társaival együtt felrajzolt ufólehívó jel segítségével sikerült kapcsolatba lépnie egy földönkívüli civilizáció képviselőivel, s később meg is fejtette a tőlük kapott aranylemezek üzenetét. Az azóta eltelt négy évtizedben számtalan próbálkozás történt arra, hogy – Izsáky László bőröndnyi hagyatékára alapozva – hasonló lehívójelek segítségével reprodukálják a kapcsolatfelvételt, ám senki nem járt sikerrel. Nem véletlenül: az Izsáky-hagyaték részei egészen idáig olyanok kezében kallódtak, akik valójában semmit sem tudtak kezdeni az anyagokkal. "
Eközben folyamatos dezinformálások zajlottak és zajlanak az esettel kapcsolatban.

2016. június 7-én, pontosan 42 évvel az Izsáky László által leírt események után Perlakiék rekonstruálták az egykori ufólehívó jelet és egy üzenetet küldtek a kozmoszba. A kísérletük sikerrel járt. A regényből megtudjuk, hogy zajlott a több éven át tartó nyomozás, a kutatást végzők miképp találkoztak és milyen nehézségekbe ütköztek.
A nehézségek közt pedig nem csak a terepviszonyokról van szó, melyek útjukba álltak, legfőképp azon személyek értendők alattuk akik felszínesen az idegenek kutatásának áldozzák életüket de valójában vagy megijednek az első adandó alkalommal ha egy valós találkozást kell előkészíteni vagy rosszabb. Számos olyan publicista és előadó van akik jelenlétükkel mérgezik, hátráltatják a jó szándékú igazság kutató munkáját és akkor még visszafogottan fogalmaztunk. Tehát ebben a témában is ott a politika, az ármánykodás.

A Wikipédia és az okosok szerint azért nincs tudományos ufókutatás, mert a  "jelenségkör magától értetődően nem tud produkálni" megismételhető feltételeket és legfőképp tudományosan ellenőrizhető feltételeket. Vagyis nem mérhető, nem rögzíthető.
Perlakiék zsenije legfőképp abban áll, hogy elmondják: igenis lehet reprodukálni a "jelenségkört". Lehet hívni az idegeneket hívójelekkel, jönnek is az idegenek... az már más lapra tartozik hogy fogalmunk sincs milyen lesz ha idejönnek azok/amik akiket/amiket hívtunk. Dacára annak, hogy a tudományos igazolás továbbra is várat magára, a terepre kiment Meridián csapatnak köszönhetően közelebb kerültünk a gyalázatosan elhallgattatott Izsáky munkásságához. 
Az UFO jelenségekre kiéhezettek bátran megvehetik a regényt. Van benne minden, ami egy jó X-akták részhez kell: repülő csészealj, sötét erdő, szobákban megjelenő alienek, furcsa zajok és energiák, no meg ködösítés a Cigarettázó férfi által. Az ármánykodáson és próbatételeken pedig próbálnak hőseink keresztül látni. Aki a spiritualitásra és a lelki dolgokra nyitott az is otthonosan fogja magát érezni.

MERIDIÁN

Perlaki Zsuzsanna és Prusinszki István sok vesződség után létrehozta a Meridián Csoportot és a Magyar Ufókutatási Klubot. Szóhasználatukkal élve elválasztják az "ocsút a búzától" és a kényelmes hazugság helyett a kényelmetlen igazságot választják.

Elmondásuk szerint: "RETTEGNEK AZ IGAZSÁGTÓL A MAGYAR UFÓKUTATÓK KÖZÉ BEÉPÜLT TITKOSSZOLGÁLATI SZERVEZETEK! A közvéleményt megosztó témák között évtizedek óta kiemelt helyet foglal el az intelligens földönkívüli civilizációk múltbéli és jelenlegi földi tevékenységének kérdése. Az ismert magyar kutatók többsége (FIZETETT, BEÉPÍTETT DEZINFORMÁTOROK) azonban mindent elkövet annak érdekében, hogy – áltudományos szemlélettel, módszerekkel – szándékosan félrevezesse az ufótéma iránt érdeklődőket, ezáltal teljes mértékig lejáratta a nagyközönség előtt az ufókutatást. A Meridián Csoport alapítóiként nyíltan felvettük a harcot ezen kutatók ellen... Kíméletlen őszinteséggel rántom le a leplet az ármánykodásokkal és hazugságokkal telített ufós közösségről, a közéjük beépített dezinformátorokról, rámutatok az eset feldolgozása közben talált ellentmondásokra és összefüggésekre, s valós alternatívával szolgálok a földönkívüli civilizációkkal történő kapcsolatfelvételre."

A Jel a Meridián Csoport újonnan induló sorozata, a Meridián-könyvek első kötete így tehát további izgalmaknak nézünk elébe.
Az első kötet megrendelhető, mielőtt elkapkodják a kis szürkék a meridiancsoport@gmail.com címről. Jó olvasást mindenkinek! És hogy az igazság hol van? Nos semmiképp sem poros ufo magazinokban... de a sorok közt mindenképp! :)

Képek forrása: pixabay.com, Gondolatok az égbolt alól